Restauracja

Zachwyć się tradycyjną kuchnią wielkopolską
Nasze menu

Sezonowość menu czyni naszą kuchnię wyjątkową i naturalną

Pałac w Orli oferuje menu kuchni polskiej. Wszystkie potrawy przygotowujemy z produktów pochodzących od lokalnych dostawców.

Produkty, które wykorzystujemy w kuchni są własnoręcznie wyrabiane przez właścicielkę m.in. dżemy, powidła, sosy pomidorowe, buraczki, ogórki, grzyby, śliwki w occie do czerniny, czy też syrop z kwiatów czarnego bzu zwany hyćką. Warzywa i owoce pochodzą z własnego sadu i ogrodu a grzyby z pobliskich lasów.

Z mleka pochodzącego z sąsiednich gospodarstw robi się sery kozie oraz krowie krótko dojrzewające.
W pałacowej wędzarni wędzone są pstrągi z Zielenicy, dojrzewają wędliny z mangalicy oraz  ze świni złotnickiej.

Wszystko to czyni naszą kuchnię wyśmienitą, zdrową i przede wszystkim naturalną.

Bardzo duże znaczenie przywiązujemy do tradycyjnej kuchni wielkopolskiej, dlatego też zawsze w listopadzie na Świętego Marcina pojawia się gęsina, natomiast czernina z przepisu prababci właścicieli gości w karcie od jesieni aż do końca wiosny.

Kuchnia staropolska

Zespół pałacowej kuchni tworzą doświadczeni kucharze, natomiast ogromne zamiłowanie do gotowania samej właścicielki sprawia, że ma ona swój udział w tworzeniu karty dań, która zmienia się co dwa miesiące aby można było wykorzystać wszystkie skarby każdej pory roku. 


Godziny otwarcia restauracji:


Wtorek-sobota: 1600-2100
Niedziela: 1200-1900
Zobacz menu

Zakochaj się w Pałacu Orla

Do Orli można przyjechać odpocząć z dala od zgiełku miasta, można tu również zorganizować przyjęcia weselne czy też imprezy okolicznościowe.