Pałac w Orli oferuje menu kuchni polskiej. Wszystkie potrawy przygotowujemy z produktów pochodzących od lokalnych dostawców.
Produkty, które wykorzystujemy w kuchni są własnoręcznie wyrabiane przez właścicielkę m.in. dżemy, powidła, sosy pomidorowe, buraczki, ogórki, grzyby, śliwki w occie do czerniny, czy też syrop z kwiatów czarnego bzu zwany hyćką. Warzywa i owoce pochodzą z własnego sadu i ogrodu a grzyby z pobliskich lasów.
Z mleka pochodzącego z sąsiednich gospodarstw robi się sery kozie oraz krowie krótko dojrzewające.
W pałacowej wędzarni wędzone są pstrągi z Zielenicy, dojrzewają wędliny z mangalicy oraz ze świni złotnickiej.
Wszystko to czyni naszą kuchnię wyśmienitą, zdrową i przede wszystkim naturalną.
Bardzo duże znaczenie przywiązujemy do tradycyjnej kuchni wielkopolskiej, dlatego też zawsze w listopadzie na Świętego Marcina pojawia się gęsina, natomiast czernina z przepisu prababci właścicieli gości w karcie od jesieni aż do końca wiosny.